Pogled na automobil iz ptičije perspektive u vožnji preko mosta.

AUTOMOBILI NISSAN SA BLAGO HIBRIDNIM POGONOM

Optimizacija efikasnosti.

Optimizacija efikasnosti.

Optimizacija efikasnosti.

Napredna tehnologija motora koja pruža visoku efikasnost bez promene načina vaše vožnje.

Napredna tehnologija motora koja pruža visoku efikasnost bez promene načina vaše vožnje.

Napredna tehnologija motora koja pruža visoku efikasnost bez promene načina vaše vožnje.

Otac smešta dete u automobil dok majka posmatra.

Blago hibridni pogon, optimizacija efikasnosti

Blagi hibrid koristi benzinski motor za pogon točkova i litijumsku bateriju koja pruža podršku. Stop-start tehnologija povećava efikasnost isključivanjem motora kada automobil  zaustavlja  ili prilikom podizanja noge sa pedale pri brzinama ispod 18 km/h na modelima sa automatskim menjačem, smanjujući emisije štetnih gasova i troškove upotrebe.

Kako  funkcioniše?

Kako  funkcioniše?

Kako  funkcioniše?

Benzinski motor i električna baterija koji daju pogonsku snagu.

Puni se tokom vožnje

Blago hibridni pogon nudi svestrano poboljšanje efikasnosti zahvaljujući pametnom sistemu regeneracije. Dok se automobil kreće i usporava, kinetička energija se rekuperira i koristi za punjenje baterije.

Motor pravi pauzu

Omogućava motoru da napravi pauzu

Sa regenerativnim kočenjem, energija koja bi inače mogla da istroši kočione pločice dobro se koristi. Dok je u praznom hodu ili pri zaustavljanju, baterija preuzima napajanje električne opreme automobila kako bi se motor mogao češće isključivati što poboljšava efikasnost potrošnje goriva.

Olakšava ubrzanje

Čini ubrzanje lakšim

Energija uskladištena u bateriji pruža dodatno snažnije ubrzanje koje stvara iskustvo odzivnije vožnje i dalje  olakšava opterećenje motora.

Novi Nissan Qashqai.

NOVI QASHQAI

Najbolja definicija urbanog crossovera.
Dostupan sa blagom hibridnim pogonom.

OTKRIJTE QASHQAI

Prednosti posedovanja blagog hibrida

Prednosti posedovanja blagog hibrida

Prednosti posedovanja blagog hibrida

Svakodnevna rutina

Bez promene u vašoj svakodnevnoj rutini

Nije sasvim tačno da blagi hibrid ne pravi razliku u pogledu načina na koji vozite. Odzivniji je, efikasniji i udobniji u gradskom saobraćaju. Ali ne treba da brinete o dometu ili punjenju. Samo dopunite i nastavite kao i obično.

Ekonomičan za vožnju

Ekonomičan za vožnju

Blagi hibrid postiže efikasnost korišćenjem kinetičke energije generisane tokom vožnje i kočenja za punjenje baterije. Sa dodatnim snažnim ubrzanjem i tehnologijom Start-Stop za isključivanje motora pri  zaustavljanju automobila ili kada podignete nogu sa pedale pri brzinama ispod 18 km/h na modelima sa automatskim menjačem, sigurno ćete uštedeti na pumpama.

Niže emisije štetnih gasova

Visoka efikasnost, niže emisije

Pomoć baterije znači da motor ne radi sa opterećenjem kako bi obezbedio ubrzanje bez napora i vožnju uzbrdo. Motor se takođe isključuje kada nije u upotrebi što dovodi do opuštenije vožnje, smanjene potrošnje goriva i nižih emisija štetnih gasova.

Otkrijte sve naše elektrifikovane pogonske sklopove

Otkrijte sve naše elektrifikovane pogonske sklopove

Otkrijte sve naše elektrifikovane pogonske sklopove

Pogled na automobil iz ptičije prspektive, u vožnji živopisnom rutom.

Slike na internet stranici www.nissan.rs su simbolične i služe isključivo u informativne svrhe. Svi podaci i informacije navedeni na internet stranici i u dokumentima su privremeni i podložni promeni. Zadržavamo pravo na greške u tekstu. Zbog posledica globalne nestašice poluprovodnika neki elementi opreme prikazani na internet stranici, kao i u brošuri trenutno nisu dostupni. U trenutnim uslovima je teško predvideti dobavljivost konkretnih elemenata opreme, koje zbog globalne nestašice poluprovodnika u konkretnom slučaju možda neće biti moguće nabaviti. Za najnovije informacije obratite se najbližem ovlašćenom distributeru.


Za korišćenje usluga NissanConnect potrebno je imati korisnički račun NissanConnect registrovati se ili prijaviti na NissanConnect pomoću korisničkog imena i lozinke. Da biste koristili besplatnu aplikaciju NissanConnect morate da imate pametni telefon sa operativnim sistemom iOS ili Android  i SIM karticu sa postojećom ili dodatno ugovorenom uslugom prenosa podataka koju pruža vaš odabrani mobilni operater. Dostupnost svih usluga zavisi od pokrivenosti mobilnom mrežom.


Povezivanje mobilnog uređaja kako bi se pristupilo uslugama NissanConnect preporučuje se samo onda kada je vozilo parkirano. Sistem treba koristiti u skladu sa saobraćajnim propisima. Vozačima se preporučuje da sistem koriste samo onda kada je to sigurno. Vozači bi trebalo da pripaze na potencijalne opasnosti upotrebe tehnologije kojom se upravlja slobodnih ruku jer ona može skrenuti pažnju sa puta i smanjiti kontrolu upravljanja.