Pogled na automobil iz ptičije perspektive na vijugavom putu kroz šumu

100% ELEKTRIČNI AUTOMOBILI NISSAN

Novi način vožnje.

Novi način vožnje.

Novi način vožnje.

Recite zbogom motoru sa unutrašnjim sagorevanjem, pozdravite novi način vožnje.

Recite zbogom motoru sa unutrašnjim sagorevanjem, pozdravite novi način vožnje.

Recite zbogom motoru sa unutrašnjim sagorevanjem, pozdravite novi način vožnje.

Ruka uključuje punjač u električni automobil

100% električni pogon, vožnja budućnosti

Zamislite vozilo koje je jeftino za vožnju, ekološki prihvatljivo i sa trenutnim odzivom. U Nissanu smo odavno svesni prednosti paketa baterije koja napaja nečujni elektromotor. Električna vozila Nissan pružaju poboljšan domet i performanse kako bi vaša vožnja bila što je moguće uzbudljivija. Prednosti vožnje električnih vozila su brojne, ali da biste ih maksimalno iskoristili, postoje nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir.

Kako funkcioniše?

Kako funkcioniše?

Kako funkcioniše?

Električna energija stvara kretanje

Električna energija stvara kretanje (i obrnuto)

Električna vozila koriste električnu energiju uskladištenu u punjivim visokonaponskim baterijama za pogon električnog motora. Motor zatim pretvara električnu energiju u mehaničku snagu za pogon vozila.

Utičnica za automobil

Utičnica kao za bilo koji drugi uređaj

Baterije za električna vozila pune se električnom energijom isporučenom iz  utičnice, poput utičnice kod kuće ili javne stanice za punjenje. Sva električna vozila isporučuju se sa kablom za punjenje.

Energija se ne rasipa

Nema rasipanja energije

Regenerativna energija kočenja proizvedena prilikom usporavanja vozila konvertuje se i skladišti u bateriji. Energija nastaje kada vozač otpusti papučicu gasa, a točkovi u okretanju pokreću elektromotor. Sa manjom potrebom korišćenja kočnica i drugih mehaničkih delova, duže je trajanje delova vozila.

Osetite uzbuđenje 100% električne vožnje

Osetite uzbuđenje 100% električne vožnje

Osetite uzbuđenje 100% električne vožnje

Elegantni Nissan LEAF na putu.

LEAF

100% električni porodični automobil.

Dostupan sa baterijom od 39 kWh ili snažnijom od 59 kWh, sa elegantnom aerodinamikom i naprednim tehnologijama za više samopouzdanja na putu. Otkrijte potpuno novi način vožnje. Bićete oduševljeni vozilom Nissan LEAF.

Zapanjujući Nissan ARIYA na planinskom putu.

ARIYA

Električni crossover.

Crossover Ariya sa tehnologijom e4ORCE početak je nove ere besprekornih, intuitivnih i prilagodljivih iskustava kako u kabini tako i van nje. Sve je upakovano u sofisticirani dizajn spoljašnjosti inspirisan bezvremenim japanskim futurizmom.

Iskoristite najviše od svog 100% električnog automobila

Iskoristite najviše od svog 100% električnog automobila

Iskoristite najviše od svog 100% električnog automobila

Pogled na automobil iz ptičije perspektive u vožnji preko mosta.

Kako mogu napuniti svoj električni automobil?

Kako mogu napuniti svoj električni automobil?

Kako mogu napuniti svoj električni automobil?

Električni automobil se puni preko kućne utičnice

Kućna utičnica

Priključite svoj automobil u zidnu kućnu utičnicu pomoću EVSE kabla baš kao laptop ili bilo koji drugi uređaj i baterija će se dopuniti preko noći. To je verovatno sve što će vam biti potrebno za kratak odlazak na posao ili ukoliko ne koristite automobil svaki dan. Zelena tehnologija vam olakšava život.

Električni automobil se puni jedinicom za kućno punjenje.

Kućni AC punjač

Najbolje mesto za punjenje vašeg vozila je kod kuće tokom noći. Tako možete svoju garažu ili prilazni put pretvoriti u namensku stanicu za punjenje kućnim punjačem koji se naziva i AC punjač. Zahvaljujući ovim AC punjačima vreme punjenja vašeg električnog automobila je mnogo brže (*). Korišćenje AC punjača kod kuće je mnogo praktičnije i čini vožnju električnog automobila lakšom nego ikada.

Električni automobil koji se puni na javnoj stanici za punjenje.

Javne stanice za punjenje

U Evropi postoji 200 000 javnih stanica za punjenje, uključujući preko 6 600 koje nude usluge brzog punjenja—i taj broj raste iz dana u dan. Možete da preuzmete aplikaciju koja pomaže da pronađete i isplanirate vaše sledeće punjenje i iskoristite brojne obezbeđene i radne lokacije koje nude besplatan parking dok punite.

Kako mogu da maksimalno iskoristim svoj domet?

Kako mogu da maksimalno iskoristim svoj domet?

How can I make the most of my range?

Muškarac priključuje svoj automobil na kućnu utičnicu.

Pazite na bateriju

Većina električnih automobila neće doživeti značajniji pad baterije pri uobičajenoj svakodnevnoj upotrebi. Jednostavan savet za održavanje baterije u formi je da izbegnete da punjenje padne ispod 5%.

Ruka koja drži pametni telefon.

Planirajte svoja putovanja

Baterija vašeg električnog vozila u potpunost je dovoljna za vaša svakodnevna putovanja. Kada idete na duga putovanja, samo pazite da napravite pauzu i napunite je dok protegnete noge i zašto ne biste nešto gricnuli.

Par se osmehuje dok stavlja sigurnosni pojas

Optimizujte svoju vožnju

Baš kao i kod benzinskih automobila, sitni detalji mogu bitno uticati na to koliko daleko možete stići jednim punjenjem. Brzina, ponašanje pri ubrzavanju i kočenju, uslovi na putu, broj putnika i količina prtljaga, pritisak u pneumaticima, pa čak i temperatura vazduha igraju ulogu u dometu automobila.

Prelazak na električnu energiju, lakši sa Nissanom

Prelazak na električnu energiju, lakši sa Nissanom

Prelazak na električnu energiju, lakši sa Nissanom

Ruka koja drži pametni telefon i pokazuje aplikaciju NissanConnect Services.

Daljinski nadzor

Pomoću aplikacije Nissan Connected Services možete da koristite svoj  telefon kao daljinski upravljač za automobil. To znači da možete da zaključate ili otključate automobil sa bilo kog mesta, znate gde je vaš automobil u svakom trenutku, zagrejete ga ili rashladite unapred, pa čak i podesite da se puni tokom vremena kada je električna energija dostupna sa nižom tarifom.

Žena puni automobil preko kućne utičnice.

Produžena garancija za bateriju 

Litijum-jonske baterije koje se trenutno koriste u Nissanovim električnim vozilima su izuzetno pouzdane. Pored vrhunskih postprodajnih usluga, na naše baterije obezbeđujemo produženu garanciju na 8 godina ili 160 000 km. 

Bliži pogled na prednosti prelaska na električni automobil

Bliži pogled na prednosti prelaska na električni automobil

Bliži pogled na prednosti prelaska na električni automobil

Upravljač

Glatka i odzivna vožnja

Električni motori pružaju 100% obrtni moment, što znači glatko, snažno ubrzanje svaki put, bez vibracija motora i gotovo potpuno nečujno. Samo pritisnite za trenutnu snagu, otpustite gas i usporite. Jedna pedala vam daje potpunu kontrolu, uz pedalu kočnice rezervisanu za odzivno kočenje. 

Novčanice

Minimalno održavanje, niski troškovi upotrebe

Prva ušteda koju ćete primetiti je da više ne morate kupovati benzin. Električna vozila takođe imaju mnogo manje pokretnih delova, što smanjuje troškove održavanja. Čak je i habanje kočionih pločica smanjeno jer električni automobili koriste motor za usporavanje, a ovo takođe napaja bateriju.

Oblaci

Nulte emisije

Brojni podsticaji vlade čine vozila sa nultom emisijom finansijski privlačnijim. Zaboravite na štetne emisije i uživajte u vožnji bez krivice, svesni da ste se pridružili električnoj revoluciji.

Otkrijte sve naše elektrifikovane pogonske sklopove

Otkrijte sve naše elektrifikovane pogonske sklopove

Otkrijte sve naše elektrifikovane pogonske sklopove

Pogled na automobil iz ptičije perspektive u vožnji živopisnim putem

*Vreme punjenja zavisi od specifikacija punjača, punjača u vozilu, upotrebe sistema Power Boost ili Power Management i načina punjenja.

Slike na internet stranici www.nissan.rs su simbolične i služe isključivo u informativne svrhe. Svi podaci i informacije navedeni na internet stranici i u dokumentima su privremeni i podložni promeni. Zadržavamo pravo na greške u tekstu. Zbog posledica globalne nestašice poluprovodnika neki elementi opreme prikazani na internet stranici, kao i u brošuri trenutno nisu dostupni. U trenutnim uslovima je teško predvideti dobavljivost konkretnih elemenata opreme, koje zbog globalne nestašice poluprovodnika u konkretnom slučaju možda neće biti moguće nabaviti. Za najnovije informacije obratite se najbližem ovlašćenom distributeru.


Navedene vrednosti odnose se na baterije od 39 kWh (Nissan LEAF) i 59 kWh (Nissan LEAF e+). Vreme punjenja zavisi od uslova punjenja, uključujući vrstu punjača i uslove, temperaturu baterije kao i  ambijentalnu temperaturu na mestu punjenja. Navedena vremena brzog punjenja odnose se na punjenje punjačem CHAdeMO. Nissan LEAF dizajniran je za gotovo svaku vrstu putovanja u vašem svakodnevnom životu i opremljen je sigurnosnim sistemima koji štite bateriju tokom učestalih brzih punjenja u kratkom vremenskom periodu. Vreme potrebno za dodatno brzo punjenje može biti duže ako se zbog temperature baterije aktiviraju sigurnosni sistemi.


Za korišćenje usluga NissanConnect potrebno je imati korisnički račun NissanConnect registrovati se ili prijaviti na NissanConnect pomoću korisničkog imena i lozinke. Da biste koristili besplatnu aplikaciju NissanConnect morate da imate pametni telefon sa operativnim sistemom iOS ili Android  i SIM karticu sa postojećom ili dodatno ugovorenom uslugom prenosa podataka koju pruža vaš odabrani mobilni operater. Dostupnost svih usluga zavisi od pokrivenosti mobilnom mrežom.
Povezivanje mobilnog uređaja kako bi se pristupilo uslugama NissanConnect preporučuje se samo onda kada je vozilo parkirano. Sistem treba koristiti u skladu sa saobraćajnim propisima. Vozačima se preporučuje da sistem koriste samo onda kada je to sigurno. Vozači bi trebalo da pripaze na potencijalne opasnosti upotrebe tehnologije kojom se upravlja slobodnih ruku jer ona može skrenuti pažnju sa puta i smanjiti kontrolu upravljanja.